Advocaat snapt negativisme niet: "Ik vind het wat voorbarig"

5 maart 2021 – Feyenoord verloor afgelopen weekend van AZ en dat was voor de Rotterdammers bijzonder slecht nieuws met oog op de ranglijst. De Rotterdammers staan nu vijfde met zes punten minder dan AZ, dat derde staat. Toch is het volgens Dick Advocaat niet nodig om nu al in paniek te raken.

Advocaat snapt negativisme niet: "Ik vind het wat voorbarig"

Zorgen over de ranglijst zijn er niet bij de trainer van de nummer vijf van de Eredivisie. "De schade aan de ranglijst is pas aan het einde van het seizoen op te maken", sprak de trainer vrijdag op het persmoment volgen RTV Rijnmond. "We hebben nog tien wedstrijden te gaan, dus ik vind het nog wat voorbarig." Dat betekent uiteraard niet dat de trainer niet enorm baalde van het verlies. "Want AZ was qua uitslag een harde tik en totaal onnodig."

Advocaat bleef met Feyenoord lang ongeslagen, maar merkt dat zijn team na de winterstop ineens vaker als verliezer van het veld is gestapt. "Maar dat heeft zeker te maken met de tegenstand die zwaarder was. Alleen tot december zag het er goed uit, en nu wat minder. Tegen Ajax speelden we naar voren, ook tegen AZ zag het er best goed uit. Maar je koopt er niks voor, want we verloren die wedstrijden allemaal."

Advocaat kan zaterdag tegen VVV-Venlo niet beschikken over Christian Conteh en Bart Nieuwkoop. De trainer verwacht niet dat hij zijn spelers moet motiveren in de laatste fase van het seizoen. "Er komen ook genoeg eindrondes aan met het EK en een Copa Amerika waar jongens graag aan mee zullen doen. Dus dat moet al genoeg motivatie zijn."

Pratto
Het ging ook weer over de situatie van Lucas Pratto. De Argentijn kwam in de winter over van River Plate, maar kan geen potten breken en mocht volgens Advocaat al na vijf wedstrijden weer vertrekken bij Feyenoord. "Ik wil daar niet over jokken", sprak de trainer. Toch wil hij de spits nog niet afschrijven. "Dat kun je pas aan het eind van het seizoen zeggen. Straks schiet hij er een paar in en zeg je 'wat een wereldaankoop voor dat geld'. Je moet Pratto nog niet afschrijven."

gerelateerd