Letsch benadrukt: "Bij winst zijn we weer helemaal terug"

5 maart 2021 – De thuiswedstrijd van aanstaande zondag tegen AZ is van cruciaal belang voor het verloop van de laatste maanden van het seizoen van Vitesse. Dat werd vrijdagmiddag door trainer Thomas Letsch nog eens onderstreept. Nadat zijn ploeg vanaf eind januari plotseling instortte móét het zondag winnen om in de race te blijven voor plek twee.

Letsch benadrukt: "Bij winst zijn we weer helemaal terug"

Vitesse gold als dé revelatie van de eerste seizoenshelft en had aanvankelijk juist profijt van de drukke januarimaand. In de maand vol toppers stond vast dat concurrenten Ajax, PSV, Feyenoord en AZ punten zouden verspelen, waar Vitesse met op papier makkelijkere tegenstanders te maken kreeg. De ploeg kwam die maand dan ook goed door, maar juist toen het einde van januari in zicht kwam ging het hard onderuit tegen VVV-Venlo (4-1). Het was de start van een reeks van vijf wedstrijden zonder zege, waar vorige week uitgerekend door een 4-1 overwinning op hetzelfde VVV een einde aan kwam.

Met dat verloop van de afgelopen maand in het achterhoofd, weet Letsch hoeveel een goed resultaat tegen AZ nu waard is. "Voor ons is een overwinning nu erg belangrijk. Bij winst zijn we bovenin weer helemaal terug. Met een gelijkspel blijven we volgen en verlies kunnen we niet hebben", was de trainer duidelijk tegenover De Gelderlander. Overigens werd VVV afgelopen week nogmaals verslagen, toen in de halve finale van de KNVB Beker. "We moeten de roes van de beker nu ook meenemen naar het duel tegen AZ. We hebben twee wedstrijden in de benen. Op dit moment is niet iedereen even fris, maar tot zondag hebben we genoeg hersteltijd. We staan fit en scherp aan de aftrap."

Naast het belang van de wedstrijd is Letsch ook goed op de hoogte van het gevaar van de tegenstander. "De club kende een heel moeilijke seizoensstart met al die gelijke spelen, maar ze zijn nu helemaal terug. AZ is sterk in de counter. Daar moeten we zeker oppassen. In Alkmaar (3-1 nederlaag, red.) gaven we ruimte weg en daaruit scoorden ze. En ze straften fouten af, maar wij waren voetbaltechnisch zeker gelijkwaardig." Toch ziet hij de Alkmaarders als favoriet. "Het is een club uit de top vier. Tegen Ajax, Feyenoord, PSV en AZ is Vitesse nooit de favoriet. Maar we spelen thuis en hebben onze wapens. Ik schat dit in op fifty-fifty."

Het duel tussen nummer vier Vitesse en nummer drie AZ begint zondag om 16:45 uur. Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst bedraagt voorafgaand aan het duel vier punten. 

Lees ook: Jansen waakzaam: "Zegereeks biedt geen garanties"

Eredivisie

gerelateerd