Infantino hekelt oproep tot boycot WK: "Niet de juiste oplossing"

5 maart 2021 – De oproep van zes Noorse clubs om het WK in Qatar te boycotten, valt niet bij iedereen in goede aarde. FIFA-baas Gianni Infantino noemt een boycot van het toernooi 'niet de juiste oplossing'. "Het is altijd zo geweest dat je dingen pas kunt veranderen als je de dialoog aangaat", aldus de Zwitser.

Infantino hekelt oproep tot boycot WK: "Niet de juiste oplossing"

In navolging van Odd, Strømsgodset, Viking, Brann en Tromsø pleit sinds donderdagavond ook Rosenborg voor een Noorse WK-boycot. Vorige week bleek uit onderzoek van de Britse krant The Guardian dat er meer dan 6.500 arbeidsmigranten zijn overleden bij de werkzaamheden voor het toernooi.

"Qatar heeft de afgelopen jaren al grote stappen gezet op het gebied van mensenrechten. Het voetbal en het aanstaande WK hebben hier misschien aan bijgedragen. Ik kijk uit naar een fantastisch WK", reageerde Infantino, die de hierboven genoemde cijfers nuanceerde. "Sinds 2014 zijn er op bouwplaatsen die rechtstreeks verband houden met het WK drie doden gevallen. De dood van nog eens 34 andere arbeiders kon niet direct worden verklaard door het werk dat ze daar deden."

Lees ook: Ronald de Boer voelt niets voor een boycot van het WK in Qatar