Snel herstel Van Osch komt als geroepen voor Fortuna Sittard

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

5 maart 2021 – Het keepersprobleem van Fortuna Sittard lijkt voorlopig opgelost. Piet Velthuizen, die in eerste instantie als oplossing werd aangetrokken, raakte in de wedstrijd tegen FC Groningen al na 23 minuten geblesseerd, wat deze week tot een interne rel leidde. Op sportief vlak kunnen de zorgen echter worden weggenomen, want doelman Yanick van Osch lijkt wonderbaarlijk snel hersteld van zijn blessure.

Snel herstel Van Osch komt als geroepen voor Fortuna Sittard

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Zoals het er nu voorstaat, lijkt Yanick te kunnen keepen", werd trainer Sjors Ultee geciteerd door De Telegraaf. "We moeten alleen wel afwachten of er geen reactie komt op de training die hij vandaag heeft afgewerkt, maar het ziet er goed uit. Daar zijn we heel blij mee." Ultee legde uit hoe de keeper zo snel terug kon zijn. "Omdat de knie vol vocht zat, kon er lange tijd geen exacte diagnose worden gesteld. De voorlopige diagnose luidde dat het een heel ernstige blessure kon zijn, maar dat het ook mee kon vallen. Gelukkig is het dat laatste geworden."

Het was juist de blessure van Van Osch waar de ellende in Sittard in eerste instantie mee begon. Tweede keeper Alexei Koselev was en is nog altijd bezig met een transfer naar Japan, waardoor ook hij in principe niet inzetbaar was. "Alex heeft aangegeven, dat hij bij voorkeur niet wil keepen om zijn transfer niet in gevaar te brengen, maar dat hij in noodgevallen bereid is om te helpen. Hij zal dus op de bank zitten tegen PSV en in het uiterste geval bijspringen als Yanick niet kan spelen." 

Vanwege de situatie van beide keepers werd Piet Velthuizen aangetrokken, maar hij raakte al in zijn eerste wedstrijd halverwege de eerste helft geblesseerd. Deze week volgde daarop een rel, toen keeperstrainer Sieb Dijkstra uit de technische staf werd gezet. Hij claimde al eerder bezwaar te hebben gemaakt tegen de komst van Velthuizen en zei dat hij zelf een andere vervangen had aangedragen. Dit zou hebben geleid tot een ruzie met Sjors Ultee, al werd dit verhaal door Ultee en technisch manager Sjoerd Ars ontkracht. Dijkstra liet het er niet bij zitten en schakelde een advocaat in. Het verhaal zal ongetwijfeld een staartje krijgen, maar de keeperskwestie is voor de ploeg even opgelost. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd