Promes: "Ten Hag wilde me overtuigen om te blijven"

5 maart 2021 – Als het aan Erik ten Hag had gelegen, was Quincy Promes niet naar Spartak Moskou vertrokken. Dat claimt de aanvaller zelf althans in een uitgebreid gesprek met zijn nieuwe werkgever. Daarin legt hij onder meer zijn keuze voor een terugkeer naar Rusland uit en blikt hij vooruit op het treffen met Oranje-collega en vriend Tonny Vilhena. 

Promes: "Ten Hag wilde me overtuigen om te blijven"

Promes vertelde hoe Ten Hag hem wilde overhalen om bij Ajax te blijven. "Hij probeerde me te overtuigen. Hij zei: 'je gaat nergens heen. Ga mijn kantoor uit en stel zulke vragen niet meer.' Maar de volgende dag kwam ik weer", vertelde de aanvaller, die Erik ten Hag al lange tijd kende. "Het was moeilijk, omdat Erik veel voor me betekent. Acht jaar geleden promoveerden we samen met Go Ahead Eagles naar de Eredivisie. Maar mijn hart vertelde dat ik terug moest naar Spartak."

Bij Ajax had Promes moeite met zijn reserverol. " Het is niet dat ik niet speelde, maar ik kwam steeds vaker als invaller in de ploeg. Ik speel veel liever vanaf het begin", legde hij uit. "Er zijn wisselingen in de posities geweest. Aanvoerder Dusan Tadic begon aan de linkerkant te spelen. Ik moest vechten voor een plek in het team. Dat is oké, maar ik ken mijn waarde en wil geen tijd verspillen in mijn carrière. Daarom ben ik hier."

Voor Spartak Moskou, waar ook de van PSV overgekomen Jorrit Hendrix onder contract staat, kwam afgelopen zondag een einde aan een lange winterstop. De nummer vier van Rusland verloor met 0-2 van Rubin Kazan, wat alweer de derde nederlaag op rij was. Zondag wacht een nieuwe kans, thuis tegen het FK Krasnodar van Tonny Vilhena. "Ik heb met hem gepraat. Het is een aardige vent, we zijn vrienden. Ik heb Rusland aanbevolen toen hij met Krasnodar in gesprek was. Maar nu vertelde ik hem dat hij in mijn huis op bezoek komt, waar mijn regels gelden."

Ajax

gerelateerd