Veteraan Barreto blij met eerste NEC-goal sinds 2007

5 maart 2021 – Edgar Barreto keerde afgelopen zomer na dertien jaar terug bij NEC. Uitgerekend nu de middenvelder al enkele wedstrijden in de verdediging speelt, tekende hij zijn eerste treffer sinds dat moment. Zijn laatste treffer namens de Nijmegenaren? "Ik weet dat in het 2007 was, maar niet tegen wie", zei de 36-jarige Barreto zelf na afloop van de wedstrijd.

Veteraan Barreto blij met eerste NEC-goal sinds 2007

Om precies te zijn was het op 10 maart 2007, in de uitwedstrijd Sparta. Vandaag, net geen veertien jaar later, was hij opnieuw trefzeker tijdens de monsterzege op Helmond Sport. Hij kopte een voorzet van Jordy Bruijn goed binnen en tekende zo voor de 0-4, in een wedstrijd die uiteindelijk in 0-7 zou eindigen. "Het was een mooie goal. Ik heb weinig kopgoals gemaakt in mijn carrière, maar hier ben ik blij mee", lachte Barreto na afloop voor de camera van ESPN.

Over de wedstrijd zelf was Barreto vrij kort. Het was een geweldige overwinning van zijn ploeg, al ging daar wel een vroege rode kaart aan vooraf. "Als je met elf tegen tien speelt, wordt het heel moeilijk voor de tegenstander", concludeerde hij. "Zij kregen rood en wij maakten gelijk een goal. De wedstrijd ging daar iets makkelijker voor ons."

Barreto zelf speelde opnieuw als centrale verdediger, waar hij de afgelopen weken ook al stond. "De trainer vroeg of ik daar wilde spelen voor het team. Daar heb ik geen problemen mee. Als ik moet helpen, dan doe ik dat. Ik heb er nooit gespeeld, maar je kunt het altijd leren. Ook als je 36 bent", lachte de voormalig Paraguayaans international. "Het is een positie waar je veel de bal kan opeisen en de vrije man kunt zoeken. Het is een goede positie voor mij."

gerelateerd