Emmen pakt punt en redt blunderende Verrips met late penalty

5 maart 2021 – FC Emmen heeft vrijdagavond in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen Sparta. De thuisploeg was bijna de hele wedstrijd de betere, maar leek tot vlak voor het einde te gaan verliezen door een blunder van de keeper. In de absolute slotfase was het echter Michael de Leeuw die vanaf de penaltystip een punt kon redden.

Emmen pakt punt en redt blunderende Verrips met late penalty

De thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd en dit leverde al na vijf minuten een grote kans op. Na een voorzet vanaf de flank van Glenn Bijl gaf Kerim Frei met een overstapje Luka Adzic de kans om te schieten. Zijn vrije schotkans ging net over de goal en leek een voorbode te zijn op meer kansen voor FC Emmen. Vijf minuten later viel de bal er daarentegen bijna in aan de overkant. Sparta had bij een vrije trap een bijzondere variant in huis waardoor Duarte een kans kreeg om te schieten, maar hij schoot recht op keeper Michael Verrips af.

Het lukte beide ploegen vervolgens lange tijd niet om tot een kans te komen, tot Jari Vlak vijf minuten voor rust van afstand in de handen van keeper Maduka Okoye schoot. De teams leken met 0-0 de kleedkamer in te gaan, totdat Sparta vlak voor rust uit het niets op voorsprong kwam. Nadat hij de afgelopen weken bejubeld werd vanwege zijn goede keeperswerk had Michael Verrips vandaag een mindere dag. Hij blunderde opzichtig na een schot van Laros Duarte en tikte de bal in eigen doel: 0-1.

Met Paul Gladon erbij hoopte FC Emmen na rust een gelijkmaker te forceren, maar toch leek de ploeg nog niet van de 0-1 te zijn bekomen. Mario Engels kreeg voor Sparta direct een grote kans. Eén op één met keeper Verrips kreeg hij alle tijd, maar kreeg hij de bal niet langs de doelman. Ook bij een schot uit de rebound wist de keeper van Emmen goed te redden. Een halfuur voor het einde van de wedstrijd was het bijna raak voor clubtopscorer Michael de Leeuw. Na een goede pass van invaller Paul Gladon schoot De Leeuw uit een moeilijke hoek op de paal. Het slot van de wedstrijd was duidelijk voor FC Emmen, dat vol voor de overwinning ging.

Nadat kleine kansen werden gemist en de buit binnen leek voor Sparta, viel het kwartje toch de goede kant op voor de Drentenaren. Adil Auassar kreeg in de 94e minuut de bal tegen zijn onderarm aangeschoten. Op aanraden van de VAR besloot Makkelie de bal op de stip te leggen. Met het allerlaatste balcontact in de wedstrijd schoot Michael de Leeuw raak en kreeg FC Emmen toch nog een verdient punt. Zo kruipt FC Emmen weer dichter naar plek 17, terwijl Sparta nog langer moet wachten op weer eens een overwinning.

Opstellingen en beoordelingen*:
FC Emmen: Michael Verrips 5, Caner Cavlan 5.5, Nick Bakker 6, Miguel Araujo 6, Glenn Bijl 6.5, Lucas Bernadou 6.5 (82. Nikolai Laursen –), Jari Vlak 6.5 (86. Marko Kolar -), Luka Adzic 5 (46. Paul Gladon), Sergio Peña 7, Kerim Frei 7, Michael de Leeuw 7

Sparta Rotterdam: Maduka Okoye 6, Aaron Meijers 6, Tom Beugelsdijk6, Bart Vriends 6, Derk Abels 6, Adil Auassar 5.5, Abdou Harroui 6.5, Wouter Burger 5.5 (69. Deroy Duarte 6.5), Lennart Thy 5 (85. Michael Heylen –) , Laros Duarte 6.5 (69. Reda Kharcouch 5) , Mario Engels 5 (58. Danzell Gravenberch 6)

Man of the match: Sergio Peña
*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd