'Brobbey bedenkt zich en overweegt nu tóch langer verblijf Ajax'

6 maart 2021, 08:29   Bijgewerkt: 6 maart 2021, 08:39

Brian Brobbey zou aan het einde van dit seizoen vertrekken bij Ajax, maar mogelijk gloort er alsnog goed nieuws voor de Amsterdammers. Het contract van de negentienjarige spits loopt komende zomer af, maar een langer verblijf is niet langer uitgesloten. De wedstrijd tegen Lille OSC heeft hem wakkergeschud.

Dat meldt Ajax-watcher Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. Brobbey zou twijfelen sinds zijn succesvolle invalbeurt tegen Lille OSC. In Frankrijk kwam hij kort voor tijd binnen de lijnen en besliste hij de wedstrijd met zijn winnende goal. In de return gaf Brobbey ook nog een assist. Na de clash met de Fransen heeft Brobbey aan zijn zaakwaarnemer Mino Raiola verteld niet meer overtuigd te zijn van een vertrek en liever zijn contract wil verlengen.

Voor Ajax zou dat alsnog goed nieuws betekenen, nadat het vorige maand na lange onderhandelingen slecht nieuws kreeg van Brobbey. Onder meer het aantrekken van Sébastien Haller, die voor 22,5 miljoen euro werd opgepikt bij West Ham United, zouden de kansen van Brobbey op speeltijd hebben laten slinken. De laatste weken kreeg Brobbey echter veel minuten.

"Na dit seizoen is Brobbey transfervrij, dus kan hij tekengeld incasseren", doelt Verweij op Raiola. "Ik mag hopen dat dat geen drijfveer is. Want voor die jongen is het natuurlijk het allerbeste dat hij wel bij Ajax blijft."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen