Thomas weet: "Kan niet aan technisch niveau tippen"

6 maart 2021, 09:27

Onder Roger Schmidt is Ryan Thomas een van de meest ondergewaardeerde spelers. De Nieuw-Zeelander staat bij PSV regelmatig in de basis en bewijst zich in die duels als een ideale teamspeler. De middenvelder weet hoe bijzonder het is dat hij bij een topclub is beland, gezien zijn opmerkelijke aanloop richting een voetbalcarrière.

Met medespelers als Eran Zahavi, Donyell Malen en Mario Götze om zich heen weet Thomas maar al te goed dat hij niet tot de sterspelers van PSV behoort. "In mijn jeugd heb ik net iets te weinig gevoetbald om hun kwaliteiten aan de bal te evenaren. Ik haal het technische niveau niet dat zij op de mat kunnen leggen, maar kan wel altijd van waarde zijn voor de ploeg."

Thomas kende dan ook een heel andere aanloop dan zijn huidige ploeggenoten. "Het was een half jaar veel voetballen na school en in het andere deel van het jaar deed je als kind weer andere dingen. In bomen klimmen, fietsen en golfen, bijvoorbeeld. Hartstikke mooi, maar hier in Nederland spelen veel kinderen het hele jaar voetbal op straat en kent de sport echt een geweldige infrastructuur. Pas toen ik een jaar of veertien was, werd het voor mij heel serieus en kreeg ik bijna een dagtaak aan voetballen."

Het leidde tot een uitnodiging van PEC Zwolle, waar hij als jonge jongen naartoe toog. Via PEC verdiende hij in 2018 een transfer naar PSV, die niet meteen perfect uitpakte. Thomas moest zich namelijk terugknokken van een zware knieblessure.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen