Zweedse media: 'Zlatan keert terug als international'

6 maart 2021, 11:10

Fraai nieuws uit Zweden: nationale media melden dat Zlatan Ibrahimovic zijn comeback gaat maken in als international van de Zweede ploeg. De 39-jarige aanvaller, die dit seizoen indruk maakt bij AC Milan, ontvangt naar verluidt nog deze maand een uitnodiging voor de komende interlands. 

Ruim vier jaar geleden speelde Ibrahimovic zijn laatste wedstrijd in de nationale ploeg. Voorafgaand aan het EK 2016 gaf de aanvaller aan dat het zijn laatste wedstrijden als international zouden worden. Zweden strandde in de groepsfase en zwaaiden daarmee in mineur een grootheid uit. Met 62 goals is hij nog altijd all-time topscorer van zijn land. Daarvoor had hij 116 wedstrijden nodig.

Dit seizoen maakt Zlatan indruk bij AC Milan, waar hij in veertien optredens even vaak trefzeker was. Daarmee had hij lange tijd een groot aandeel in de koppositie van de topclub, die inmiddels is gezakt naar plaats twee. Ibrahimovic speelt een grote rol in de wederopstanding van Milan, waar hij in januari 2020 terugkeerde. Zlatan verliet destijds LA Galaxy voor een comeback op de Europese velden.

De Zweedse nationale ploeg zal ongetwijfeld hopen in juni een beroep te kunnen doen op de 39-jarige spits, als Zweden deelneemt aan het EK. De Scandinaviërs zijn ingedeeld in een sterke poule, met Spanje, Polen en Slowakije als tegenstanders. Zlatan scoorde tot dusverre zes goals voor Zweden op het EK. In 2002 deed hij al voor het eerst mee aan de Europese eindronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen