Schmidt tevreden met Mvogo: "Af en toe wat pech"

6 maart 2021 – PSV hoopt zich snel te versterken met Joël Drommel als nieuwe keeper. De 24-jarige sluitpost van FC Twente moet komend seizoen de concurrentie aangaan met Yvon Mvogo, die dit seizoen eerste keus is en voor twee seizoenen wordt gehuurd van RB Leipzig. Volgens Schmidt is er echter nog geen reden om de prestaties van Mvogo te betwisten.

Schmidt tevreden met Mvogo: "Af en toe wat pech"

"Hij heeft het gewoon goed gedaan", zegt Schmidt in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Zijn begin was natuurlijk slecht, dat heeft iedereen kunnen zien. Daarna heeft hij denk ik een goede periode gehad en de afgelopen periode had hij soms pech dat ballen echt een paar centimeter van de paal of lat op goal kwamen. Hij had dan de grote winnaar in wedstrijden kunnen zijn, maar het ligt soms heel dicht bij elkaar en we incasseerden een paar late tegengoals."

In zijn debuutweken ging Mvogo voetballend enkele keren enorm in de fout, waardoor PSV een tegengoal moest incasseren. Op de eventuele komst van Joël Drommel wilde de Duitser geen commentaar geven. PSV moet sowieso de markt op om te speuren naar een nieuwe sluitpost, omdat Lars Unnerstall na dit seizoen vertrekt uit Eindhoven. Hij kiest voor een avontuur bij FC Twente.

PSV

gerelateerd