'Ajax wil Mazraoui niet afstaan, Marokko overweegt stappen'

6 maart 2021 – Ajax wil Noussair Mazraoui deze maand het liefst in Amsterdam houden. De van een blessure herstellende rechtsback maakt kans op een uitverkiezing voor het nationale elftal van Marokko, maar de Amsterdammers vinden de reis te riskant. Ajax vreest dat Mazraoui terugkeert met een coronabesmetting. 

'Ajax wil Mazraoui niet afstaan, Marokko overweegt stappen'

Dat meldt het Marokkaanse Al Ahdath Al Maghribia. De Marokkaanse voetbalbond heeft Ajax reeds een uitnodiging voor Mazraoui gestuurd, maar heeft nog geen reactie ontvangen. Eind maart heeft de Marokkaanse ploeg de back van Ajax nodig in strijd om kwalificatie voor de Afrika Cup. Marokko neemt het op tegen het Afrikaanse Mauritanië en Burundi.

Marokko hoopt alsnog op medewerking van Ajax, anders is het van plan stappen te ondernemen. Vorig weigerde Ajax al Zakaria Labyad en Mazraoui naar Marokko te sturen, met dezelfde reden. Labyad en Mazraoui vertrokken uiteindelijk alsnog naar hun geboorteland. De interlandperiode kwam begin dit seizoen al onder vuur te liggen, nadat onder meer bij PSV veel spelers besmet terugkeerden.

Het is overigens überhaupt nog niet zeker of Mazraoui erbij kan zijn tijdens de Afrika Cup-kwalificatie. De back kreeg enkele weken geleden een bal in het gezicht en kan sindsdien niet optimaal zien. De Amsterdammers moeten het daardoor ook tegen FC Groningen zonder de verdediger stellen.

gerelateerd