Pechvogel Bijlow: vaker geblesseerd dan gespeeld

6 maart 2021 – Justin Bijlow is met recht de allergrootste pechvogel van Feyenoord te noemen. De 23-jarige sluitpost keerde onlangs terug na een slepende blessure, maar moet zaterdagmiddag opnieuw toekijken. Bijlow zat inmiddels al vaker in de Rotterdamse lappenmand dan hij tussen de palen stond, een uiterst pijnlijke statistiek.

Pechvogel Bijlow: vaker geblesseerd dan gespeeld

Bijlow verdedigde het doel van Feyenoord sinds zijn debuut in 2018 inmiddels 42 keer, waarvan 34 keer in de Eredivisie. Tijdens zijn optredens ontpopte de Rotterdammer zich tot potentiële eerste doelman van het Nederlands elftal. Zijn blessuregevoeligheid verhinderde echter vorig jaar al zijn debuut in de selectie van Oranje. Tegen VVV-Venlo moet hij alweer voor de 51ste keer geblesseerd toekijken.

Het langst stond Bijlow aan de kant in 2019, toen hij ruim tweehonderd dagen kwakkelde met een voetblessure. Hij moest destijds 21 duels laten schieten. Vorig jaar liep hij opnieuw tegen problemen met zijn voet aan. Daardoor moest hij lang toezien dat Nick Marsman zich ontpopte als een uitstekende vervanger. Bijlow keerde in februari terug, maar meldde zich kort daarna opnieuw bij de clubdokter. Bijlow heeft momenteel last van een kniekwetsuur, waardoor Nick Marsman hem vervangt in het thuisduel met VVV-Venlo.

Het roept automatisch de vraag op of Frank de Boer er verstandig aan doet de talentvolle keeper mee te nemen naar het EK, mits hij fit is. Bondscoaches selecteren doorgaans drie keepers. Met Jasper Cillessen en Tim Krul als andere kandidaten liggen blessures sowieso al op de loer. Andere kandidaten zijn AZ'er Marco Bizot, Ajacied Maarten Stekelenburg en FC Twente-keeper Joël Drommel.

gerelateerd