Zoet maakt na drie maanden rentree met remise

6 maart 2021 – Met Jeroen Zoet tussen de palen heeft Spezia een belangrijk punt gepakt in strijd tegen degradatie. De Italiaanse laagvlieger kwam tegen Benevento op achterstand na een goal van Adolfo Gaich, maar zag Daniele Verde de gelijkmaker produceren. Zoet beleefde de mooiste middag van alle spelers. Hij maakte na drie maanden zijn rentree.

Zoet maakt na drie maanden rentree met remise

Zoet begon het seizoen nog als basisspeler bij Spezia, maar raakte in zijn tweede wedstrijd geblesseerd. Wegens liesproblemen moest de van PSV overgekomen sluitpost liefst drie maanden toekijken. Eind januari keerde de Oranje-international terug in de wedstrijdselectie, maar niet direct als eerste keuze. Spezia-coach Vincenzo Italiano hield namelijk vertrouwen in Ivan Provedel. De concurrent van Zoet heeft namelijk een coronabesmetting opgelopen en zit daarom in quarantaine.

Met Zoet tussen de palen zal Spezia alle zeilen bij moeten zetten om te strijden voor handhaving. Spezia bezet momenteel plaats zestien in de Serie A, met vier punten voorsprong op nummer achttien Torino. De Italiaanse competitie telt na dit weekend nog twaalf speelronden.

De dertigjarige Zoet koos afgelopen zomer voor een buitenlands avontuur, nadat hij twaalf jaar onder contract had gestaan bij PSV. Vorig seizoen verloor hij al zijn basisplaats aan Lars Unnerstall, waardoor hij zich genoodzaakt voelde op huurbasis te verkassen naar FC Utrecht. Dat werd wegens het voortijdig afgebroken seizoen een kortstondig avontuur. Via Spezia hoopt Zoet zijn interlandloopbaan nieuw leven in te blazen. De teller staat nu op elf duels voor het Nederlands elftal.

gerelateerd