Bosz kan weer eens juichen, Weghorst scoort en baalt

6 maart 2021, 17:30   Bijgewerkt: 6 maart 2021, 18:45

Bayer Leverkusen weet weer wat winnen is. Na een maand vol ellende boekte de ploeg van trainer Peter Bosz zaterdag een knappe 0-1 zege op bezoek bij concurrent Borussia Mönchengladbach. Wout Weghorst was voor de vijftiende keer dit seizoen trefzeker, maar verloor wel voor het eerst sinds tijden weer met VfL Wolfsburg. RB Leipzig voerde de druk op Bayern München op door een overtuigde zege te boeken.

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 0-1

Na de tegenvallende resultaten in eigen land en in Europa had Peter Bosz zaterdagmiddag eindelijk weer een reden om blij te zijn. In de lastige uitwedstrijd tegen directe concurrent Borussia Mönchengladbach boekte de geplaagde Duitse club de eerste zege in een maand tijd. Daarmee kwam een belabberde reeks ten einde voor Die Werkself, die concurrenten Wolfsburg en Eintracht Frankfurt nu weer helemaal in het vizier heeft.

Zonder onder meer de geblesseerde Daley Sinkgraven en Timothy Fosu-Mensah, maar wel met Jeremie Frimpong trad Leverkusen aan in Mönchengladbach. De Nederlandse rechtsback leek na een uur een strafschop weg te geven, maar haalde opgelucht adem toen de scheidsrechter van de VAR te horen kreeg dat in aanloop naar de overtreding buitenspel was geconstateerd. Patrik Schick werd een kwartier voor tijd de matchwinner door in de rebound raak te schieten.

1899 Hoffenheim - VfL Wolfsburg 2-1

VfL Wolfsburg weet weer wat verliezen is. Op bezoek bij het lager geklasseerde 1899 Hoffenheim gingen Die Wölfe voor het eerst sinds 3 januari weer eens onderuit in de Bundesliga. En dat niet alleen, want ook kreeg Wolfsburg voor het eerst in bijna twee maanden een doelpunt tegen in de Bundesliga.

De 1-0 van Christoph Baumgartner vroeg in de wedstrijd betekende voor Wolfsburg het eerste tegendoelpunt in 674 minuten. Weghorst poetste de achterstand weliswaar weg door op koelbloedige wijze zijn zijn vijftiende doelpunt van het seizoen te maken, maar het was niet genoeg om een nederlaag te voorkomen. Hoffenheim kwam vlak voor rust via Andrej Kramaric opnieuw op voorsprong en ditmaal wist Wolfsburg niet langzij te komen. Bij de bezoekerss kreeg Paulo Otávio diep in blessuretijd nog rood na een spijkerharde overtredding. Ondanks de nederlaag staat Wolfsburg nog altijd derde in de Bundesliga.

SC Freiburg - RB Leipzig 0-3

RB Leipzig gaat voor in elk geval een paar uur aan kop in de Bundesliga. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann nam de eerste plaats over van Bayern München door op bezoek bij het stugge SC Freiburg de vijfde opeenvolgende competitiezege te boeken. Een verdiende overwinning, want Leipzig had het betere van het spel, creëerde aardig wat mogelijkheden en gaf zelf nauwelijks wat weg.

Met Justin Kluivert de hele wedstrijd de bank nam Leipzig vlak voor rust de leiding via Christopher Nkunku, die de laatste weken in uitstekende doen is. De Franse aanvaller was na een uur weer belangrijk voor zijn ploeg, toen hij de assist verzorgde waaruit Alexander Sørloth de 2-0 maakte. Met Guus Til als invaller lukte het Freiburg niet om er een spannende slotfase van te maken. Via Emil Forsberg liepen de bezoekers vlak voor tijd zelfs uit naar 0-3. Door de zege kan Leipzig rustig achterover leunen tijdens de topper van Bayern München en Borussia Dortmund later op de dag.

Overige uitslagen

Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart 1-1

Hertha BSC - FC Augsburg 2-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen