Scorende De Jong kan nieuwe domper Sevilla niet voorkomen

6 maart 2021, 18:10   Bijgewerkt: 6 maart 2021, 18:17

Sevilla heeft zaterdagmiddag een nieuwe tik te verwerken gekregen. Ondanks een doelpunt van Luuk de Jong liep de ploeg van trainer Julen Lopetegui op bezoek bij laagvlieger Elche tegen een onverwachte 2-1 nederlaag aan. Sevilla liep drie dagen geleden nog een finaleplaats in de Copa del Rey mis na een voor de Zuid-Spaanse club dramatische ontknoping.

Want wat was Sevilla dicht bij een ticket voor de eindstrijd van het Spaanse bekertoernooi. Na de 2-0 zege in het heenduel had de club van Luuk de Jong uitstekende papieren om zich voor de finale te kwalificeren. De return liep echter anders dan men in Sevilla had gehoopt. In Camp Nou kregen de bezoekers vlak voor tijd de 2-0 tegen, waarna in de verlenging de 3-0 volgde.

Tegen Elche kwam Sevilla wel weer tot scoren. Dat gebeurde pas vlak voor het ingaan van de blessuretijd, nadat de thuisploeg tweemaal had toegeslagen. Na zeventig minuten maakte Raúl Guti er 1-0 van, waarna Guido Carrillo even later de marge verdubbelde. Even leek de goal niet te tellen, maar na inmenging van de VAR werd de 2-0 alsnog goedgekeurd. Met een rake kopbal maakte De Jong het nog even spannend, maar langszij kwam Sevilla niet meer.

Na de dubbele domper kan Sevilla zich opmaken voor de return in de Champions League tegen Borussia Dortmund, die dinsdag wordt gespeeld. De heenwedstrijd in eigen huis eindigde in een 2-3 zege voor de Duitse tegenstander. In de competitie staat Sevilla met zes punten voorsprong op Real Sociedad nog altijd vierde.