Lewandowski lacht het laatst na titanenstrijd met Haaland

6 maart 2021, 20:31

Bayern München heeft zaterdagavond ten koste van Borussia Dortmund de Duitse klassieker gewonnen. De bezoekers kwamen dankzij Erling Haaland voortvarend uit de startblokken, maar het was de andere doelpuntenmachine, Robert Lewandowski, die uitgroeide tot man van de wedstrijd. In de slotfase trok de regerend kampioen van Duitsland de wedstrijd naar zich toe: 4-2.

Logischerwijs waren in de Allianz Arena alle ogen gericht op Lewandowski en Haaland, de beste spitsen van de Bundesliga. Als nummer één van de topscorerslijst mag Lewandowski zich de allerbeste noemen, maar het was Haaland die zaterdag als eerste van de twee toesloeg. Daar had hij slechts 74 seconden voor nodig. Met een schot in de lange hoek, dat werd aangeraakt door Jérôme Boateng, bezorgde hij Dortmund een bliksemstart.

Daar bleef het niet bij voor de bezoekers. Nog voordat de wedstrijd tien minuten oud was, maakte Haaland zijn tweede van de avond. Op aangeven van Thorgan Hazard prikte het Noorse fenomeen de 0-2 binnen. Die voorsprong werd nog voor rust weggepoetst door Bayern München. Na de dubbelslag van Haaland kon Lewandowski niet achterblijven en dat gebeurde dan ook niet. Eerst schoot de Pool raak op aangeven van Kingsley Coman, vervolgens maakte hij geen fout vanaf elf meter.

De doelpuntrijke eerste helft kreeg na de theepauze geen passend vervolg. Haaland moest na een uur uit voorzorg het veld ruimen en zonder de Noor werden de bezoekers nauwelijks gevaarlijk meer. Bayern München ging op jacht naar de voorsprong, werd steeds sterker en kreeg vlak voor tijd loon naar werken. Leon Goretzka schoot de 3-2 binnen, waarna Lewandowski zijn hattrick completeerde. Het was voor de Poolse spits alweer zijn 31ste doelpunt in 23 competitiewedstrijden.

Door de zege neemt Bayern München de koppositie in de Bundesliga weer over van RB Leipzig. Borussia Dortmund blijf steken op de zesde plaats.