Leicester boekt belangrijke zege op Brighton en pakt tweede plek

6 maart 2021, 22:52

Leicester City heeft zichzelf zaterdagavond een uitstekende dienst bewezen door te winnen op bezoek bij Brighton & Hove Albion. De ploeg van manager Brendan Rodgers werkte tegen de laagvlieger een 1-0 achterstand weg en stapte uiteindelijk met een 1-2 overwinning van het veld. Daarmee is Leicester voorlopig de nieuwe nummer twee van de Premier League.

In het American Express Community Stadium verscheen in de persoon van Joël Veltman een Nederlander aan de aftrap. Davy Pröpper moest genoegen nemen met een plekje op de bank en diezelfde rol was toebedeeld aan oude bekende Alireza Jahanbakhsh. Zij zagen hun ploeggenoten binnen de lijnen al na tien minuten spelen op voorsprong komen. Op aangeven van Neal Maupay zorgde Adam Lallana met zijn eerste doelpunt voor de Brigthon voor de 1-0.

Na de thee lieten de bezoekers uit Leicester duidelijk merken dat ze op jacht wilden naar de gelijkmaker. Die treffer viel uiteindelijk halverwege de tweede helft. Kelechi Iheanacho werkte de 1-1 binnen na een pass van Youri Tielemans. Daar bleef het niet bij voor de gasten, die in extremis nog met de zege aan de haal gingen. Verdediger Daniel Amartey kroonde zich tot matchwinner door de 1-2 binnen te knikken uit een hoekschop.

Leicester heeft 53 punten verzameld en staat in ieder geval een dag op de tweede plek. Manchester United kan die stek weer overnemen als het zondagavond wint op bezoek bij koploper Manchester City. De strijd om de top vier, die rechtgeeft op een ticket voor de Champions League, is dit seizoen bijzonder spannend. Ook Chelsea, Everton, West Ham United, Liverpool en Totenham Hotspur azen op een plekje bij de beste vier.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen