Barça kan na zakelijke uitzege rustig achterover leunen

6 maart 2021, 23:04   Bijgewerkt: 7 maart 2021, 08:54

FC Barcelona heeft het bereiken van de bekerfinale een passend vervolg gegeven in de competitie. Op bezoek bij Osasuna boekte het team van trainer Ronald Koeman zaterdagavond een 0-2 zege. Lionel Messi verscheen weliswaar niet op het scorebord, maar had met twee assists een groot aandeel in de overwinning. Ilaix Moriba maakte zijn eerste doelpunt in La Liga.

Barça plaatste zich woensdag op spectaculaire wijze voor de Copa del Rey. Na een 2-0 nederlaag in de heenwedstrijd won de formatie van Ronald Koeman de return met 3-0. Het was zeker niet de eerste remontada van de Catalanen in het bekertoernooi. Tegen Osasuna had Barça zaterdagavond geen comeback nodig om tevreden van het veld te stappen.

Met twee wijzigingen ten opzichte van het gewonnen duel met Sevilla trad Barça aan in de uitwedstrijd. Samuel Umtiti nam de plek over van de geblesseerde Gerard Piqué en voorin startte Antoine Griezmann in plaats van Ousmane Dembélé. Basisplaatsen waren er ook weer voor Sergiño Dest en Frenkie de Jong, die beiden de hele wedstrijd speelden.

Osasuna leek na twintig minuten de wedstrijd met tien man te moeten vervolgen. Doelman Sergio Herrera kreeg een rode kaart, maar die werd na tussenkomst van de VAR teruggetrokken omdat Messi buitenspel bleek te staan. Het deerde Barça niet, want tien minuten later volgde de 0-1. Na een briljante pass van Messi poeierde Alba de openingsgoal tegen de touwen.

Het was aan Marc-André ter Stegen te danken dat die 1-0 voorsprong werd vastgehouden. De Duitse doelman, die zich vroeg in de wedstrijd ook al een keer moest strekken na een inzet van Enrique Barja, hield vlak voor rust Rubén García op fraaie wijze van scoren af. Na rust gebeurde er vrij weinig. Barça hield de pot dicht en creëerde zelf ook vrij weinig, maar kwam vlak voor tijd toch op 0-2. Invaller Ilaix Moriba schoot raak op aangeven van Messi en maakte zo zijn eerste doelpunt in de Spaanse competitie.

Barcelona is Atlético Madrid door de zege tot twee punten genaderd. De koploper heeft nog wel twee wedstrijden tegoed. Barça kan zondag rustig achteroverleunen, want dan nemen concurrenten Atlético en Real Madrid het tegen elkaar op. Woensdag komt Barça zelf weer in actie. Dan heeft de ploeg van Koeman een wonder nodig om zich ten koste van Paris Saint-Germain te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!