ADO-fans geven 8000 euro: "Je baalt nu natuurlijk"

7 maart 2021 – Het is ADO Den Haag niet gelukt om zaterdag tegen sc Heerenveen een goed resultaat te halen. Het team van Ruud Brood ging met 3-0 ten onder, ondanks dat de ploeg lange tijd uitstekend partij kon bieden. Brood vindt het door een fraaie geste van de fans extra vervelend dat het niet gelukt is om een goed resultaat te halen.

ADO-fans geven 8000 euro: "Je baalt nu natuurlijk"

Voorafgaand aan het duel ontving de selectie 8000 euro van een groep fans, die op die manier hun steun lieten blijken. "Dat signaal van de supporters is geweldig", zegt Brood tegen Omroep West. "Dat je dan niks kan teruggeven, is verschrikkelijk. Ze steunen ons altijd, ook bij de training. Je baalt nu natuurlijk."

Aan de inzet van de spelers lag het niet, zo oordeelde de trainer. "We hebben geknokt en als je dan ziet hoe je verliest, is dat gewoon frustrerend. Ik heb in de rust tegen de jongens gezegd dat ze zo moesten doorgaan", zegt Brood, die baalde dat zijn team niet scoorde. "We moesten in de tweede helft op gelijke hoogte komen. Als je dan zulke grote kansen krijgt, moet je meedogenloos zijn. Dat zei ik ook al na de wedstrijd tegen RKC Waalwijk."

De 3-0 nederlaag past volgens de trainer niet bij de wedstrijd. "De nekslag was de 2-0. Je bent een uur lang beter dan Heerenveen en als je dan zo die goal weggeeft, ben je daar doodziek van. Het is een gevloek en getier in de kleedkamer. Je bent pissig met elkaar, want je ziet gewoon dat het beter is. We hebben geknokt dus dit is nu wel echt een klote-avond", aldus de trainer van de nummer zeventien van de Eredivisie.

gerelateerd