Spoorboekje: Chelsea, Inter, NAC, ErediVisie en Heracles-nieuws

8 maart 2021, 07:00   Bijgewerkt: 7 maart 2021, 23:48

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 8 maart.

Nieuws

Trainersnieuws bij Heracles Almelo

Frank Wormuth kondigt vandaag (maandag) aan of hij wél of niet bij Heracles Almelo blijft. Gezien de smile waarmee hij dat aankondigde na het duel met PEC Zwolle lijkt het erop dat hij zijn aflopende contract gaat verlengen, maar het officiële nieuws moet nog naar buiten komen. 

Specials

ErediVisie

Het was een Eredivisie-weekend zoals we die een tijdje niet hebben gehad: met zowel Ajax, Feyenoord als ook PSV won de traditionele top-drie namelijk weer eens. AZ was de grote verliezer bovenin, omdat het van Vitesse verloor. Verder gebeurde nog veel meer in de 25ste speelronde en zoals elke week bespreken we dat in onze wekelijkse rubriek ErediVisie. 

Wedstrijden

Chelsea - Everton (19.00 uur)

Het verschil tussen Chelsea en Everton bedraagt momenteel één punt in het voordeel van van de thuisploeg van vanavond. Everton heeft echter nog wel een duel in te halen en kan vandaag dus goede zaken doen in de strijd om de Champions League-tickets. Everton steekt in goede vorm en won de afgelopen drie duels allemaal in de Premier League, zonder een doelpunt te hoeven incasseren. Ook Chelsea draait onder Thomas Tuchel erg goed, waardoor het een interessante krachtmeting belooft te worden.

Internazionale - Atalanta (20.45 uur)

Internazionale heeft concurrent AC Milan ondanks het missen van diverse sterkhouders zondagmiddag zien winnen. Geen Zlatan Ibrahimovic, Mario Mandzukic, Ante Rebic en Theo Hernandez, maar er werd wel gewonnen. Om de voorsprong van zes verliespunten in stand te houden moet er gewonnen worden van Atalanta Bergamo. Maar die ploeg zorgt nog weleens voor een verrassinkje...

Jong AZ - NAC Breda (21.00 uur)

Het loopt de laatste weken crescendo bij NAC Breda. De 3-0 zege op TOP Oss op de eerste dag van maart was de zoveelste opsteker in korte tijd voor de club. De ploeg van Maurice Steijn heeft nu vijf keer op rij gewonnen in de Eerste Divisie en dus neemt de promotiekoorts toe in Breda. NAC staat vierde en kan bij winst nummer drie Almere City FC op doelsaldo weer voorbij streven. De belangen zijn zodoende erg groot, vanavond tegen Jong AZ. De talenten staan achttiende.

Voetbal op tv

18.45 uur: Jong Ajax - FC Den Bosch, ESPN, live verslag van het Eerste Divisie-duel

19.00 uur: Chelsea - Everton, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma

20.45 uur: Internazionale - Atalanta, Ziggo Sport, live verslag van het Serie A-duel

21.00 uur: West Ham United - Leeds United, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Premier League-duel

21.00 uur: Jong AZ - NAC Breda, ESPN, live verslag van het Eerste Divisie-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen