Van der Eijk baalt: "Had liever geen penalty willen geven"

7 maart 2021 – Het meest omstreden moment van het Eredivisie-weekend tot dusver vond zaterdag plaats tijdens RKC Waalwijk - FC Utrecht (1-2). Arbiter Sander van der Eijk gaf diep in blessuretijd een penalty aan de bezoekers, die mede daardoor toch nog de zege pakten. Achterhaf had hij liever geen strafschop willen toekennen.

Van der Eijk baalt: "Had liever geen penalty willen geven"

Bij ESPN werd de arbiter van dienst geconfronteerd met de beelden. "Ik had hier liever geen penalty willen geven", zei hij. De leidsman gaf wel de strafschop nadat er heel licht contact was tussen twee spelers. "De bal komt van rechts en wordt voorgezet in de laatste minuut en mijn collega adviseert duidelijk: penalty, penalty. De speler wordt geraakt op de hak en ik neem die beslissing dus resoluut over", legt hij uit.

De beslissing was cruciaal voor het resultaat. "De check van de VAR duurde lang dus dan weet je dat het spannend gaat worden, maar uiteindelijk werd de strafschop bevestigd." Liever was hij even zelf naar de beelden gaan kijken. "Ik kan altijd zelf nog een review aan vragen en dat had ik hier best kunnen doen. Er is op de beelden niet te zien of er wel contact is en als er contact is, is het de vraag of het een overtreding is. Dus ik had eigenlijk zelf willen kijken. Maar we nemen een beslissing en als die goed is, dan is die goed. Maar ik had liever geen penalty willen geven."

Lees ookDe beelden: FC Utrecht krijgt in extremis discutabele strafschop

gerelateerd