Padt tegen jeugdheld Stekelenburg: "Een voorbeeld"

7 maart 2021 – Voor Sergio Padt heeft de wedstrijd van FC Groningen tegen Ajax iets bijzonders. Dat komt door het feit dat Maarten Stekelenburg bij de tegenpartij onder de lat staat. Padt speelde vroeger in de jeugd van Ajax en was toen groot fan van de ervaren doelman.

Padt tegen jeugdheld Stekelenburg: "Een voorbeeld"

De geboren Amsterdammer kijkt uit naar de ontmoeting in de Johan Cruijff ArenA en vindt het speciaal om tegen zijn jeugdheld te spelen. "Dat blijft altijd bijzonder en misschien is het de laatste keer. Het is alleen jammer dat er geen vijftigduizend man op de tribune zitten", zegt de dertigjarige keeper tegen de NOS. "In 2004 en 2005 was ik altijd ballenjongen en wilde ik per se achter Stekelenburg staan om van hem te leren. Hij was een voorbeeld voor mij en het is bijzonder om tegen hem te spelen. Ik heb nog een wedstrijdshirt van hem gekregen in 2009, die heeft nog steeds een mooi plekje."

Padt verlaat FC Groningen na dit seizoen en gaat dan spelen bij het Bulgaarse Ludogorets. "Je speelt mee om de prijzen, ze zijn de laatste negen jaar kampioen geworden. Ze spelen voorronde Champions League en soms ook poulefase. Het is sportief, financieel, en het is het avontuur. Ik vind het een heel mooie stap", legt de keeper uit. Overigens verwacht Padt niet dat hij nog in beeld komt bij Oranje richting het EK.

"Hoop heb je altijd, maar als je sinds september 2018 niks meer hebt gehoord, moet je realistisch zijn. In november had ik ergens nog wel hoop om erbij te zitten, met alle blessures. Maar er is toen voor Joël Drommel gekozen, met oog op de toekomst. Hij is ook een goede keeper. Ik denk dat het wel een beetje klaar is, maar je weet het nooit in het voetbal."

gerelateerd