Rangers rekent met titel af met Celtic-hegemonie

7 maart 2021 – Na zware jaren is het Rangers gelukt om kampioen van Schotland te worden. De club van manager Steven Gerrard won zaterdag zelf al van St. Mirren en zag concurrent Celtic zondag met 0-0 gelijkspelen bij Dundee United. Daardoor is de koploper niet meer te achterhalen voor de rivaal en mag het zich kampioen noemen.

Rangers rekent met titel af met Celtic-hegemonie

Zaterdag was het na de overwinning op St. Mirren al groot feest bij Rangers, dat gezien de 21 punten voorsprong toen al wist dat het bijna kampioen werd. Als Celtic zondag had gewonnen, had Rangers de titel kunnen grijpen in The Old Firm. Dat was pikant geweest, omdat Rangers dan in het stadion van de rivaal het kampioenschap had kunnen winnen. Zover komt het door het puntenverlies van Celtic tegen Dundee dus niet.

Rangers rekent hiermee af met een lange periode van succes van Celtic. De grote concurrent werd de laatste negen jaar namelijk kampioen van Schotland. Rangers werd in 2012 na een faillissement teruggezet naar het vierde niveau en klauterde langzaam weer omhoog. Sinds 2016 speelt Rangers op het hoogste niveau, maar het lukte dus nog niet om kampioen te worden. Daar is dit seizoen verandering in gekomen door Gerrard en zijn mannen. Tot dusver is de oppermachtige blauwe formatie bovendien nog ongeslagen in de competitie.

Saillant is dat het de 55ste landstitel is voor Rangers. Celtic heeft er 54.

Lees ook: Gerrard snapt emoties bij spelers en fans na 'kampioenswedstrijd'

Eredivisie

gerelateerd