Uitgekleed AC Milan blijft door wereldgoals in Italiaanse titelstrijd

7 maart 2021, 17:01

AC Milan kan ook winnen zonder haar absolute sterkhouders. De geplaagde ploeg zakte de afgelopen weken van de koppositie weg in de schaduw van koploper en rivaal Internazionale, maar boekte zondagmiddag uitgerekend met een uitgeklede selectie een belangrijke overwinning op bezoek bij Hellas Verona (0-2). 

Geen Zlatan Ibrahimovic. Geen Mario Mandzukic. Geen Ante Rebic. Geen Theo Hernandez. Met uitzondering van winteraanwinst Mandzukic een lijstje spelers met absolute sterkhouders van AC Milan, dat de laatste weken juist al in een mindere fase zat en in de Serie A alleen van AS Roma won. Er werd veel vaker verloren dan coach Stefano Pioli lief is, mede daardoor kon concurrent Internazionale uitlopen naar een voorsprong van zes verliespunten.

Als I Rossoneri nog iets wilde in de titelstrijd, dan kon het op bezoek bij Hellas Verona niets anders doen dan winnen. En bij afwezigheid van alle grote sterren, staan er vaak nieuwe sterren op. De manier waarop Rade Krunic de vrije trap na een klein half uur tegen de touwen schoot, was namelijk van enorme schoonheid. Snel na de pauze schoot Diogo Dalot na een fraaie schuinbeweging zijn eerste Serie A-goal tegen de touwen en was het duel gespeeld.

Zonder alle grote sterren blijft AC Milan in elk geval voorlopig in de italiaanse titelrace en doet het goede zaken in de strijd om Champions League-plekken. Omdat na de Europa League-ontmoeting met Manchester United direct de topper tegen Napoli wacht, is het voor Pioli wel te hopen dat de overbodige ziekenboeg snel weer enigszins leeggestroomd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen