Koopmeiners over nieuw systeem: "Dat was niet onwennig"

7 maart 2021 – Teun Koopmeiners vindt niet dat hij de nederlaag op bezoek bij Vitesse kan wijten aan het verandere systeem. AZ speelde in een soort 343-systeem tegen de directe concurrent en dat ging bepaald niet goed in GelreDome. Dat lag volgens de aanvoerder echter vooral aan de manier waarop hij en zijn ploeggenoten dat zelf oppakten.

Koopmeiners over nieuw systeem: "Dat was niet onwennig"

"Het was voor ons helemaal niet onwennig", sprak Koopmeiners na de wedstrijd voor de camera van ESPN. "Wij stonden als team achter deze tactiek en wilden het graag op deze manier doen. We hebben de kwaliteit om dat eruit te laten komen en dat hebben we vandaag niet laten zien. Dit zijn zeker dure punten, maar dat zijn ze allemaal."

"We geven de twee doelpunten veel te gemakkelijk weg", vervolgde de captain. "Het waren twee identieke voorzetten waarbij we totaal niet stonden te dekken. Dat weet je dat het bij Vitesse een lastige wedstrijd wordt. In de eerste helft waren we niet goed aan de bal en dat kan gebeuren. Dat konden we na rust herstellen, maar dan moet je niet zulke doelpunten tegen krijgen."

Eredivisie

gerelateerd