Van den Brom heeft smaak weer te pakken met RC Genk

7 maart 2021, 22:33

John van den Brom heeft de smaak weer aardig te pakken bij RC Genk: in eigen huis werd het tiental van Cercle Brugge verslagen. Paul Onuachu en Jo Ito zorgen voor een uitstekende start én dito resultaat (2-0), waardoor de Nederlandse oefenmeester met drie zeges op rij eindelijk weer een beetje de wind in de rug heeft.

Daarmee is het ontslag van de Nederlandse coach in elk geval voorlopig afgewend, nadat afgelopen week de halve finale van de Belgische beker al werd bereikt. Tegen laagvlieger Cercle Brugge zondagavond stond het na een klein half uur al 2-0 via Onuachu (kopbal) en Ito (lobje), waarnaast een goal van Theo Bongonda ook nog afgekeurd werd.

Anderzijds had Van den Brom aan de andere kant de mazzel dat Cercle geen penalty kreeg en een foutje van keeper Maarten Vandevoordt onbestraft bleef. Omdat vlak voor de pauze Hannes Van der Bruggen met zijn tweede gele en dus rode kaart van het veld werd gestuurd bij de bezoekers, was het duel definitief gespeeld. Een derde goal kwam er ondanks het inbrengen van Cyriel Dessers – die nog een kansje op keeper Thomas Didillon schoot – niet.

Door de zege zit Van den Brom weer een stuk steviger in het zadel, al was dat met de zware wedstrijden tegen Anderlecht (halve finale van de Belgische beker) en Standard Luik in het vooruitzicht ook noodzaak voor de oefenmeester. Deelname aan de play-offs is door de zege in elk geval vrijwel zeker voor RC Genk.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen