Renato Sanches racistisch bejegend tijdens bekerduel van Lille

8 maart 2021, 12:35

Renato Sanches is zondag door supporters racistisch bejegend tijdens de bekerwedstrijd tussen Gazélec FCO Ajaccio en Lille OSC. Op Corsica had een aantal aanhangers van de thuisploeg zich een plekje verschaft om het duel toch te kunnen bekijken. Na de entree van Sanches liet een deel van de aanwezigen zich discriminerend uit tegenover de Portugees.

Via Instagram liet de 23-jarige middenvelder zich horen na de wedstrijd. "Iedereen die racistische opmerkingen plaatst, mag blijven lachen. Ze zeiden tegen me dat ik katoen moest gaan plukken", aldus Sanches. De wedstrijd tussen Ajaccio en Lille werd vanwege de coronamaatregelen achter gesloten deuren afgewerkt, maar daar trokken sommige fans zich niets van aan.

Zo werd de wedstrijd bekijken vanaf het dak van een supermarkt en zaten meerdere toeschouwers op het hetwerk achter het doel. In het Stade Ange Casanova had Lille overigens weinig moeite met de club van het vierde niveau. Ajaccio maakte twee eigen doelpunten en zag ook Xeka scoren namens de bezoekers. David Pollet deed nog wat terug in de slotfase: 1-3.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen