De Ligt mist ook Champions League-duel met FC Porto

8 maart 2021, 16:52

Juventus moet het dinsdag in de Champions League stellen zonder Matthijs de Ligt. De 21-jarige centrumverdediger is nog niet voldoende hersteld van een kuitblessure om in actie te komen tegen FC Porto, zo heeft zijn trainer Andrea Pirlo maandagmiddag bekendgemaakt. "De Ligt deed de warming-up met het team mee, maar trainde vervolgens apart van de groep", vertelde de Italiaanse oefenmeester.

De return tegen FC Porto wordt de derde wedstrijd die De Ligt vanwege kuitklachten aan zich voorbij moet laten gaan. De Nederlandse verdediger miste vorige week de competitiewedstrijden tegen Spezia en Lazio. Tegen Spezia leek hij te kunnen starten, maar in de warming-up haakte hij af. Dat had te maken met een tik die hij een paar dagen eerder in het duel met Hellas Verona had gekregen.

Juventus kwam daags na het duel met Spezia met _blank: De Ligt kampte niet met een spierblessure en ligt derhalve niet lang uit de roulatie. Toch kon hij afgelopen weekend niet in actie komen tegen Lazio en moet hij dinsdag ook de cruciale wedstrijd tegen FC Porto in de achtste finale van de Champions League aan zich voorbij laten gaan.

Juventus ging drie weken geleden met 2-1 onderuit in Portugal en heeft op eigen terrein dus nog wat goed te maken. Goed nieuws is dat Giorgio Chiellini, die evenals De Ligt ontbrak tegen Lazio, waarschijnlijk wel fit genoeg is om in actie te komen. Hetzelfde geldt voor Cristiano Ronaldo, die afgelopen weekend werd gespaard en slechts twintig minuten speelde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen