Agnelli vraagt clubs Champions League-hervorming te steunen

8 maart 2021, 18:00

Andrea Agnelli heeft alle leden van de European Club Association (ECA) gevraagd om de plannen voor een hervorming van de Champions League te steunen. Het is de bedoeling dat het toernooi een andere opzet krijgt en het deelnemersveld wordt uitgebreid.

In zijn huidige format kent de Champions League een poulesysteem en een knock-outfase. Het plan is om vanaf het seizoen 2024/2025 de groepsfase af te schaffen en de deelnemende clubs in de eerste fase tien in plaats van zes wedstrijden te laten spelen. Daardoor worden fors meer duels afgewerkt: 225 in plaats van 125 per seizoen. Het aantal deelnemers wordt uitgebreid van 32 naar 36.

"Er zijn zowel op nationaal als internationaal niveau te veel wedstrijden die niet competitief zijn. We moeten fans de best mogelijke competitie aanbieden, anders dreigen we ze kwijt te raken", vertelde Agnelli, die als voorzitter van de ECA deel uitmaakt van het het UEFA-bestuur. De Europese voetbalbond moet volgende maand een beslissing nemen over de hervorming van de Champions League.

Lees ook: Deze veranderingen overweegt UEFA voor de CL

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen