UEFA schorst Coltescu voor de rest van het seizoen

8 maart 2021, 19:26

De UEFA heeft de Roemeense arbiter Sebastian Coltescu voor de rest van het seizoen geschorst. Als vierde official speelde de Roemeense arbiter in december een hoofdrol in de racisme-rel tijdens de Champions League-ontmoeting tussen Paris Saint-Germain en Istanbul Basaksehir. Coltescu staat de komende maanden niet vanwege racisme, maar wegens ongepast gedrag aan de kant.

De groepswedstrijd in de Champions League tussen Paris Saint-Germain en Istanbul Basaksehir werd eind vorig jaar gestaakt na een vermeende racistische uitlating van Coltescu aan het adres Pierre Webó, assistent-trainer van de Turkse formatie. De UEFA klaagde de Roemeen vervolgens aan voor het overtreden van de algemene regels en dus niet wegens racisme.

Coltescu is schuldig bevonden aan ongepast gedrag en mag tot juli niets doen. Bovendien moet hij een educatief programma volgen. Dat geldt ook voor Octavian Sovre, die als assistent-scheidsrechter actief was bij de Champions League-wedstrijd. In tegenstelling tot Coltescu krijg Sovre geen schorsing aan de broek. Webo, die rood kreeg tijdens de wedstrijd in Parijs, is voor één wedstrijd geschorst.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen