Rutte komt met goed nieuws voor amateurs vanaf 27 jaar

8 maart 2021, 19:40   Bijgewerkt: 8 maart 2021, 20:10

Amateurvoetballers van 27 jaar en ouder mogen vanaf dinsdag 16 maart weer wat meer. Premier Mark Rutte kondigde maandag tijdens een persconferentie dat de maximale groepsgrootte waarin buiten mag worden getraind wordt vergroot naar vier. Voor iedereen van 27 jaar en ouder geldt op dit moment dat het alleen mogelijk is om in groepjes van twee te trainen.

Rutte verhoogde twee weken geleden de leeftijdsgrens voor sporten in groepen buiten van 18 naar 27 jaar. De 'oudere' amateurvoetballers mogen binnenkort ook weer wat meer, al kunnen zij niet bij hun jongere teamgenoten aansluiten. "We hebben besloten paar correcties en kleine aanpassingen op de huidige maatregelen door te voeren omdat dat logisch en verstandig is", begon Rutte.

"U hebt misschien ook de berekeningen gezien dat we gezamenlijk miljoenen coronakilo's zijn aangekomen", ging hij even later verder. "Omdat er weinig dingen gezonder zijn dan samen sporten, en dan denk ik ook aan de geestelijke volksgezondheid, wordt het vanaf dinsdag 16 maart mogelijk om met maximaal vier mensen vanaf 27 jaar in de buitenlucht te sporten. Op anderhalve meter en georganiseerd op een sportaccommodatie."

Lees ookVan der Zee: 'De huidige leeftijdsgrens splijt talloze teams'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen