Napoli-clubicoon Hamsik verrast met overstap naar Zweden

8 maart 2021 – Marek Hamsik keert terug op de Europese velden. De 33-jarige Slowaakse aanvallende middenvelder heeft zich tot het einde van het seizoen verbonden aan IFK Göteborg. Daarmee komt er een definitief aan het Chinese avontuur van Hamsik. Onlangs liet hij zijn contract bij Dalian Pro ontbinden.

Napoli-clubicoon Hamsik verrast met overstap naar Zweden

"Marek is hier om te presteren en is zeer gemotiveerd. Hij staat voor alles wat Göteborg voor wil zijn. Zijn voetbalkwaliteiten in combinatie met zijn charisma, professionaliteit en passie maken hem uniek. Marek is een loyale voetballer die het team altijd voorop zet", reageert sportief directeur Pontus Farnerud.

In Zweden wil Hamsik zich klaarstomen voor het EK. Ondanks dat de voormalig speler van Napoli de afgelopen twee jaar in China voetbalde, bleef hij steevast deel uitmaken van de Slowaakse selectie. Slowakije is op het EK ingedeeld in een poule met Spanje, Zweden en Polen. "Zoals iedereen weet ben ik hier voor de korte termijn, maar ik zal mijn uiterste best doen om het team aan successen te helpen", aldus Hamsik.

Göteborg is de vijfde club van Hamsik. De Slowaak begon zijn loopbaan in eigen land bij Slovan Bratislava en kwam via Brescia terecht bij Napoli. In Napels groeide hij in elf jaar tijd uit tot clubicoon.

gerelateerd