Wijnaldum blijft vaag over toekomst: "Daar zou ik kapot van zijn"

9 maart 2021 – Het is nog altijd onduidelijk waar de toekomst van Georginio Wijnaldum ligt. De dertigjarige middenvelder werd dinsdag in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen RB Leipzig aan de tand gevoeld over zijn plannen. Wijnaldum beschikt bij Liverpool over een contract dat komende zomer afloopt en als zijn verbintenis niet wordt verlengd, is hij over enkele maanden transfervrij.

Wijnaldum blijft vaag over toekomst: "Daar zou ik kapot van zijn"

De contractsituatie van Wijnaldum houdt de gemoederen in Liverpool al enige tijd bezig. The Reds zouden de samenwerking wel willen verlengen en hebben naar verluidt meerdere pogingen gedaan om de Nederlandse middenvelder langer aan zich te binden. Wijnaldum lijkt de boot echter af te houden. De Oranje-international zou wel oren hebben naar een nieuwe uitdaging.

Maar of hij ook daadwerkelijk in de zomer naar een andere club verhuist, is nog onzeker. "Er is op dit moment geen nieuws", vertelde Wijnaldum dinsdag. "Ik kan alleen maar zeggen dat ik erg gelukkig ben met de club, het team, de staf en de fans voor wie ik speel. Het is niet zo dat ik ongelukkig ben of weg moet."

Wijnaldum is de voorbije maanden met meerdere clubs in verband gebracht. FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Inter zouden Wijnaldum wel willen inlijven. Wat als Wijnaldum in de zomer daadwerkelijk bij Liverpool vertrekt? "Dat zou heel moeilijk zijn. Dan verlaat ik een team waarvan ik hou, vele jaren mee heb samengespeeld en waarbij ik me op mijn gemak voel. Ik zou er kapot van zijn als ik niet meer voor dit team zou spelen."

Premier League

gerelateerd