Sparta trekt aan het langste eind in de degradatie-kraker bij VVV

9 maart 2021, 20:41

Na een lange reeks zonder overwinning heeft Sparta Rotterdam dinsdagavond met wat hulp van VVV-Venlo weer wat afstand genomen van de onderste regionen (0-1). Na een matige eerste helft nam de thuisploeg weliswaar de overhand, maar was het Sparta dat door een eigen doelpunt van Kristopher da Graca op voorsprong kwam. Mede dankzij een wereldredding van Maduka Okoye in de slotsecondes trok het de zege over de streep.

VVV-Venlo zat bij aanvang van de wedstrijd in een lastige fase. De laatste vijf competitieduels werden allemaal met ruime cijfers verloren en de ziekenboeg loopt in deze fase van de competitie steeds voller. Clubtopscorer Giorgios Giakoumakis en Vito van Crooij (wel op de bank) waren twijfelgevallen voor deze inhaalwedstrijd, maar zij waren net als de geblesseerd geraakte Zinedine Machach niet fit genoeg. De ploeg van scheidend trainer Hans de Koning trof met Sparta een ploeg die nog minder in vorm was. De Rotterdammers haalden dit kalenderjaar het minste punten van iedereen. Bijna werd er vrijdag voor de tweede maal gewonnen in 2021, maar door een zeer late penalty moesten de Spartanen genoegen nemen met een punt tegen FC Emmen.

In de slotfase van de eerste helft kwam Sparta opzetten, maar ondanks een goed schot van Abdou Harroui konden ook zij niet voorkomen dat de beginstand eveneens de ruststand was. Er was een doelpunt nodig om de wedstrijd open te breken. Na 52 minuten leverde de thuisploeg daar eindelijk de eerste echte poging toe, toen de alsnog ingevallen Van Crooij recht in de handen van Okoye schoot. Dit was het startschot van een goede fase van de Venloërs, waarin Sparta hevig onder druk werd gezet, maar ondanks enkele mogelijkheden wel op de been bleef. De bezoekers brachten hier ondertussen weinig tegenin en kwamen slechts mondjesmaat over de middellijn.

Toch was het Sparta dat op voorsprong kwam. Met een diepe bal op Lennart Thy werd een van de weinige aanvallen van de Rotterdammers in de tweede helft opgezet. Hij was sneller dan Arjan Swinkels en gaf een goede voorzet, die door VVV-verdediger Da Graca onfortuinlijk in eigen doel werd gelopen. VVV leek hierdoor geschrokken, maar na korte tijd herstelde de ploeg van Hans de Koning zich. In tegenstelling tot eerst begon Sparta zich ook meer te tonen, en waren het de Rotterdammers die met een schot op de paal van Jeffry Fortes het dichtst bij een tweede doelpunt waren. In de slotfase mocht het Okoye dankbaar zijn dat het alsnog een punt pakte, na een heerlijke redding diep in blessuretijd. Sparta Rotterdam trok daardoor aan het langste eind en drukt VVV veel verder in de zorgen. 

Opstellingen en beoordelingen*

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 6; Christian Kum 5, Kristopher da Graca 5, Arjan Swinkels 6 (72. Roy Gelmi -), Tobias Pachonik 5,5; Christos Donis 5 (59. Simon Janssen 4,5), Meritan Shabani 5 (46. Vito van Crooij 5,5), Danny Post 5; Joshua John 5, Jafar Arias 4,5, Yahcuroo Roemer 6,5.

Sparta Rotterdam: Maduka Okoye 7; Aaron Meijers 4, Tom Beugelsdijk 6, Bart Vriends 6, Dirk Abels 6; Wouter Burger 4,5 (66. Jeffry Fortes 5,5), Adil Auassar 5 (34. Deroy Duarte - (46. Sven Mijnans 5), Laros Duarte 5, Abdou Harroui 5,5; Mario Engels 5,5 (66. Emanuel Emegha 5,5), Lennart Thy 5.

Man of the match: Maduka Okoye

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen