"Voor Nederland prima als Drommel bij PSV betere keeper wordt"

9 maart 2021, 23:16

De kans is groot dat Joël Drommel vanaf volgend seizoen onder contract staat bij PSV. En dat is een goede zaak voor beide partijen én het voetbal in Nederland, zo stelt voormalig keeper André van Gerwen (68). "Voor het Nederlands voetbal is het ook prima als bij PSV een keeper beter kan worden."

Dat vertelt de oud-PSV'er tegenover het Eindhovens Dagblad. "Ik vind Joël Drommel een goede keeper met een rustige uitstraling, die bovendien goed kan voetballen. Voor mij was het geen verrassing dat PSV hem wil hebben. En als je als mens goed in Enschede past, lukt het wat dat betreft in Eindhoven meestal ook wel", aldus Van Gerwen, die in het verleden ook voor FC Twente én PSV diende.

Hij krijgt bijval van Joop Hiele, eveneens oud-doelman. "Yvon Mvogo heeft mij niet honderd procent overtuigd. Hij is gehaald om zijn meevoetballende kwaliteiten, maar die heeft hij toch aardig weten te verbloemen. Het is geen slechte keeper, dat zeg ik niet, maar het is wel PSV hè? Afgezet tegen de kwaliteiten die Lars Unnerstall heeft, vind ik niet dat hij heel veel meerwaarde heeft geboden", aldus Hiele, die weet dat Drommel dat voetballende ook kan brengen. "Voetballend is Unnerstall niet de meest begaafde van het stel, hoewel hij zonder veel druk gewoon verzorgd kan opbouwen. Op de lijn was hij echt heel goed, zag ik bij VVV al."

Lees ook'RB Leipzig kan Mvogo komende zomer terughalen van PSV'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen