Bosz bespreekt kansen en valkuilen voor Ajax tegen Young Boys

10 maart 2021, 07:53   Bijgewerkt: 10 maart 2021, 08:00

Volgens Peter Bosz is Ajax op basis van individuele kwaliteiten superieur aan Young Boys, de tegenstander van de Amsterdammers in de achtste finale van de Europa League. De Nederlandse trainer verwacht dan ook dat Ajax zich ten koste van de Zwitserse opponent zal plaatsen voor de volgende knock-outronde.

Rennen, vliegen, heel direct spel. Dat is volgens Bosz de speelstijl van Young Boys in een notendop. "Ajax voetbalt veel beter, maar je moet niet achter komen tegen ze", vertelt hij in het Algemeen Dagblad. "Er is niet één individuele speler die Ajax nu zou willen hebben. En wij bij Bayer Leverkusen ook niet. Maar het is wel een goed team. 19 punten voor in hun eigen competitie. Straks vier jaar op rij kampioen. Twee keer van ons gewonnen in de Europa League. Het is een ploeg die gewoon lastig te bespelen is. En dat is knap."

Bosz is benieuwd hoe de wedstrijden tussen Ajax en Young Boys zullen verlopen. "De hamvraag wordt: gaan we Ajax-voetbal zien of Young Boys-spel? Ajax heeft absoluut de kwaliteiten om onder hun druk uit te voetballen. Ik verwacht eerlijk gezegd dat Ajax over twee duels toch makkelijk doorkomt. Maar Hendrie (Krüzen, assistent van Bosz, red.) denkt dat Ajax wel wint, maar dat het veel moeilijker wordt."

Uitgeschakeld

Met Bayer Leverkusen werd Bosz in de vorige ronde van de Europa League verrassend uitgeschakeld door Young Boys. Na een 4-3 nederlaag in Zwitserland verloor de Duitse ploeg de return met 0-2. "Probleem was dat wij vanaf het eerste moment achter de feiten aanliepen. Young Boys brengt typisch het spel vanuit de Red Bull-school. Met heel veel energie en druk naar voren. Ze spelen de bal lang, laten jouw centrale verdedigers 'm wegkoppen, pikken die 'tweede bal' op en gooien die ook meteen weer diep achter jouw verdediging", legt Bosz de speelwijze van Young Boys uit.

"Voor we het wisten stonden we in de heenwedstrijd op kunstgras 2-0 achter. En 3-0 bij rust. We kwamen nog wel terug tot 3-3 en in de return kregen zij amper kansen, maar counterden ze perfect. Hun effectiviteit tegen ons was twee keer waanzinnig hoog", aldus Bosz, die vertelt dat de Zwitsers in eenzelfde systeem als PSV spelen. "Daarom wordt het echt wel interessant. Ajax tegen Young Boys is een botsing van stijlen. Ajax zal defensief veel in één-tegen-één-situaties komen, want Ajax speelt met twee centrale verdedigers en Young Boys met twee centrale spitsen. Waar zij moeite mee hebben, is als jij schakelt naar 3-4-3, wat wij vanaf de tweede helft van de heenwedstrijd deden. Dan kunnen hun twee spitsen het niet meer belopen. Ajax bouwt onder Erik ten Hag ook al vaak met drie man op."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen