'Onrust in Den Haag: Chinese geldkraan stroomt niet meer'

10 maart 2021, 09:30

Het is financieel code rood bij ADO Den Haag. Volgens Omroep West kampt de huidige nummer zeventien met grote financiële problemen omdat grootaandeelhouder United Vansen al een tijdje niet meer aan zijn betalingsverplichtingen voldoet. ADO Den Haag beraadt zich daarom noodgedwongen op juridische stappen.

Ook Voetbal International schrijft over de onrust achter de duinen. De Chinese grootaandeelhouder zou sinds het begin van het seizoen geen cent meer hebben overgemaakt en inmiddels een betalingsachterstand van miljoenen euro's hebben. Het is niet duidelijk waarom United Vansen weigert geld over te maken. ADO heeft meerdere malen op opheldering gevraagd en slechts een vage verklaring gekregen. 'Wij willen en kunnen niet meer betalen', zou er door de Chinezen zijn gezegd.

ADO Den Haag is door de betalingsachterstand in financiële moeilijkheden gekomen. De situatie was op een gegeven moment zelfs zo nijpend dat de Haagse club vreesde de salarissen niet langer te kunnen betalen. Door enkele sponsordeals aan te gaan werd dit voorkomen. Dat was echter slechts een noodverband, geen structurele oplossing.

ADO heeft inmiddels een advocaat bij de hand genomen en zou zijn grootaandeelhouder binnenkort zomaar voor de rechter kunnen treffen. De Haagse club wil dat United Vansen aan zijn betalingsverplichtingen voldoet of afstand doet van zijn aandelen. Achter de schermen zou er een partij klaarstaan om de aandelen van de Chinezen over te nemen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen