Aderlating Ajax: Blind niet inzetbaar tegen Young Boys

10 maart 2021, 12:35   Bijgewerkt: 11 maart 2021, 12:20

Ajax moet het donderdag in de achtste finale van de Europa League tegen Young Boys stellen zonder Daley Blind. De verdediger annex middenvelder ondervindt nog te veel last van een blessure die hij overhield aan de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen. Achter de naam van Brian Brobbey staat nog een vraagteken.

Dat maakte trainer Erik ten Hag woensdagmiddag op zijn perspraatje richting de heenwedstrijd tegen Young Boys bekend. "De blessure is niet erger dan gedacht, maar het is niet dusdanig hersteld dat hij morgen kan aantreden. Het is een slok op de borrel, maar we moeten het doen met de spelers die we tot onze beschikking hebben. Dat zijn goede spelers, dus het wordt een goed elftal."

Door de blessure van Blind is de kans groot dat Lisandro Martínez tegen Young Boys weer als centrale verdediger speelt. "Dat zou kunnen, maar dat was misschien ook het geval geweest als Daley beschikbaar was geweest", reageerde Ten Hag, die eveneens niet kwijt wilde of hij tegen de Zwitsers voor Jurriën Timber of Perr Schuurs rechts in het centrum kiest.

Ajax treedt donderdagavond om 18.55 uur aan tegen Young Boys. De Zwitserse opponent schakelde in de vorige ronde verrassend het Bayer Leverkusen van Peter Bosz uit. De Amsterdammers plaatsten zich ten koste van Lille voor de laatste zestien.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen