Ten Hag prijst zich gelukkig met waardevolle informatie Bosz

10 maart 2021, 13:04   Bijgewerkt: 10 maart 2021, 13:11

Erik ten Hag heeft in aanloop naar de Europa League-wedstrijd tegen Young Boys geen persoonlijk contact gehad met Peter Bosz. Het analistenteam van Ajax won wel informatie in bij de voormalig trainer, die in de vorige ronde met Bayer Leverkusen door Young Boys. De tips van Bosz acht Ten Hag waardevol.

Met Bayer Leverkusen vond Bosz in de vorige ronde van de Europa League verrassend zijn Waterloo tegen Young Boys. Na een 4-3 nederlaag in Zwitserland verloor de Duitse ploeg de return met 0-2. "Of ik contact met hem heb gehad? Dat was niet nodig, dat hebben jullie al gedaan", grapte hij woensdag tijdens zijn persconferentie. "Ik heb beide wedstrijden gezien. Ons analistenteam heeft contact gehad met Peter, dan weten we genoeg. Ik denk dat we de informatie van Peter Bosz en Hendrie Krüzen heel goed kunnen benutten", vertelde Ten Hag.

De trainer is onder de indruk van Young Boys. "Als je in staat bent om Bayer Leverkusen, een van de betere ploegen in de Bundesliga, kunt uitschakelen, dan heb je een goede ploeg. Het is écht een team, een echte eenheid. Ze beschikken over een heel goede mentaliteit en tactisch en technisch gezien beheersen ze het verticale spel heel goed. Ze gaan heel direct naar het doel van tegenstander. Dan komen ze echt met een overval, met vier of vijf spelers."

Ajax treedt tegen Young Boys aan zonder Sébastien Haller (administratieve fout), André Onana (dopingschorsing), Noussair Mazraoui en Daley Blind (beiden geblesseerd). Door de afwezigheid van Haller zal Dusan Tadic hoogstwaarschijnlijk in punt van de aanval starten. "Of we per definitie zwakker zijn zonder Haller? Dat denk ik wel. Deze ploeg heeft aangetoond het heel prettig te vinden om met een spits als Sébastien te spelen, maar dat wil niet zeggen dat we zonder hem niet kunnen winnen. En ook tegen goede tegenstanders, dat hebben we al laten zien."

Kudus

De kans is groot dat Mohammed Kudus donderdag net als tegen FC Groningen op het middenveld start bij Ajax. "Dat is een heel logische optie. Hij heeft uitstekend gespeeld en deed precies wat we graag wilden zien."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen