Gemengde gevoelens bij Ten Hag na voorselectie Jong Oranje

7 april 2021, 16:22

Ajax is met zes spelers goed vertegenwoordigd in de voorselectie van Jong Oranje voor het EK eind deze maand. Dat een hoop Ajacieden kans maken op een plekje in de definitieve selectie van bondscoach Erwin van de Looi, zorgt voor Erik ten Hag voor gemengde gevoelens. Met de KNVB heeft hij contact over de situatie.

Het EK komt Ten Hag niet bepaald gelegen. Ajax speelt dit seizoen immers veel wedstrijden, waardoor de spelers meer worden belast dan normaal. Bovendien is Ajax op dit moment nog op drie fronten actief. Brian Brobbey, Devyne Rensch, Kjell Scherpen, Jurgen Ekkelenkamp, Jurriën Timber en Perr Schuurs zijn de zes Ajax-spelers die mogelijk meegaan naar het EK.

"We hebben te maken met reglementen, maar we hebben wel communicatie met Jong Oranje. Ik heb er met de bondscoach over gesproken en mijn zienswijze toegelicht. Het is een extra belasting in een toch al heel vreemd seizoen. We moeten vooral kijken naar waar de prioriteiten liggen voor de spelers en de prioriteiten voor de diverse teams", zei Ten Hag woensdag.

"Jong Oranje is een voorportaal, een opleidingselftal. Ajax en het Nederlands elftal zijn een eindstation. Maar voor een aantal spelers kan het ook heel goed zijn om op dat podium actief te zijn. Het heeft te maken met de belasting die ze gehad hebben en in het vervolg van het seizoen op hun pad ligt. Per individu zul je het moeten bekijken en daarin de juiste keuzes maken."

Lees ookTen Hag prijst zich gelukkig met waardevolle informatie Bosz

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen