Pierie deelt anekdote: "Haaland bakte er geen pepernoot van"

10 maart 2021 – Kik Pierie had nooit verwacht dat Erling Haaland zou uitgroeien tot een van de sterren van het voetbal. De twintigjarige verdediger van FC Twente stond een paar jaar geleden tegenover de Noorse spits en was toen niet bepaald onder dde inruk. "Hij bakte er geen pepernoot van", zegt de door Ajax verhuurde Pierie tegen FC Twente TV.

Pierie deelt anekdote: "Haaland bakte er geen pepernoot van"

Wie destijds wel indruk op hem maakten, waren Jadon Sancho en Phil Foden. "We speelden tegen Engeland in de poulefase. Sancho stond linksbuiten, Foden rechtsbuiten en ik stond linksachter. Dat was wel een zware wedstrijd", lacht hij. De Nederlandse talenten gingen in de groepswedstrijd met 3-0 onderuit tegen hun Engelse leeftijdsgenoten. "Ik heb nog nooit in mijn leven zo snel voetenwerk gezien als wat die twee gasten op de mat brachten. Dat was wel een ontzettend niveauverschil."

"In dezelfde poulefase zaten we ook bij Noorwegen. Toen speelde ik tegen Haaland. Die stond in de spits, zij speelden 4-4-2", vervolgt Pierie, die niet bepaald onder de indruk was van de Noor. "Als je ziet wat hij nu doet, dat is ongekend. Ik had nooit verwacht dat die jongen zo goed zou worden. Het was gewoon een prima spits, maar geen wereldspits. Dat heeft hij nu anders bewezen."

Eredivisie

gerelateerd