Van Hanegem waarschuwt Slot: "Wordt een pittige klus"

10 maart 2021, 19:06

In een interview met NH Sport ging Willem van Hanegem in op het turbulente jaar van de toekomstige Feyenoord-trainer Arne Slot. De Kromme liet weten dat hij de handelswijze van Slot in zijn laatste weken bij de club uit Alkmaar net als algemeen directeur Robert Eenhoorn en technisch directeur Max Huiberts niet helemaal begreep. Ook ging de Feyenoorder nog in op het niveau van het Nederlandse voetbal de laatste tijd.

"Ik vond het gek dat hij niet naar Eenhoorn en Huiberts is gegaan om te zeggen: luister, ik ga naar de mooiste club van Nederland. Dat zijn toch geen boemannen", begon Van Hanegem. "Je moet er niet omheen draaien, het komt altijd wel uit." Dat Slot niet langs het bestuur is gegaan bij AZ voordat hij ging onderhandelen met Feyenoord, kwam hem eind vorig jaar duur te staan. De directie tolereerde het niet dat Slot achter de rug van AZ om met een nieuwe werkgever gesprekken voerde en besloot hem direct te ontslaan.

Ook voor de keuze om überhaupt naar Feyenoord te vertrekken, had Van Hanegem weinig begrip. "Je zit bij AZ, dat een aardige selectie heeft en bij vlagen het leukste voetbal speelde. Dan ga je ineens naar Feyenoord. Je gaat ergens vandaan waar beneden niveau gespeeld wordt, maar dan ga je ergens heen waar dat ook gebeurt." Van Hanegem denkt dan ook dat Slot een groot gewicht op z'n schouders neemt. "Ik denk dat het een pittige klus wordt, maar ik hoop dat ik ongelijk heb."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen