Barça in nieuwe formatie: De Jong verdediger in 3-4-3-systeem

10 maart 2021, 19:55

FC Barcelona gaat Paris Saint-Germain vanavond vermoedelijk proberen te bestrijden in een 3-4-3-formatie. Dat houdt onder meer in dat Frenkie de Jong centraal achterin zal gaan spelen, naast Oscar Mingueza en Clément Lenglet. Sergino Dest zal de rechtervleugel voor zijn rekening nemen, de rol die Jordi Alba aan de linkerkant op zich neemt.

Daarmee kiest Ronald Koeman opnieuw voor een driemanscentrum, net als de afgelopen weken, maar varieert hij daar wel iets mee. Zo kiest hij voor een man minder op het middenveld en een man meer in de voorhoede, die vanavond gevormd zal worden door Lionel Messi, Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé. Sergio Busquets en Pedri zijn de twee overgebleven centrale middenvelders. 

De opstelling van Paris Saint-Germain is minder verrassend. De geblesseerde Moise Kean wordt vervangen door Julian Draxler, wat ook direct de enige wijziging is ten opzichte van de eerdere ontmoeting in Camp Nou. Dat betekent - zoals al bekend was - opnieuw geen Neymar en een plek op de bank voor Nederlander Mitchel Bakker. Aan de kant van Barcelona ontbreken nog altijd Ronald Araújo, Ansu Fati, Gerard Piqué, Sergi Roberto en Coutinho.

Barcelona heeft in Parijs een klein wonder nodig om zich nog te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League. De eerdere ontmoeting eindigde in een ruime 1-4 zege voor Paris Saint-Germain, met daarbij een hoofdrol voor Kylian Mbappé. Het is de vraag of Barça hem met een driemanscentrum wél weet af te stoppen. Vanaf 21:00 uur zal die vraag worden beantwoord. 

FC Barcelona: Ter Stegen; Mingueza, De Jong, Lenglet; Dest, Busquets, Pedri, Jordi Alba; Messi, Griezmann, Dembélé

Paris Saint-Germain: Navas; Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa; Gueye, Paredes; Draxler, Verratti, Mbappé; Icardi

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen