City niet van slag na verloren derby en boekt ruime zege op Saints

10 maart 2021 – Manchester City heeft zich niet van de wijs laten brengen na de nederlaag tegen rivaal Manchester United. In de derby kwam een einde aan een reeks van 21 (!) overwinningen op rij, maar drie dagen later werd er weer probleemloos gewonnen. In een zeer doelpuntrijke wedstrijd wonnen The Citizens met 5-2 van Southampton.

City niet van slag na verloren derby en boekt ruime zege op Saints

Paniek was er bij Manchester City absoluut nog niet na de nederlaag tegen de stadsgenoot. Hoewel United de dichtst bijzijnde achtervolger van de koploper is, was het verschil op de ranglijst nog altijd liefst elf punten. Zaak was alleen om niet van slag te raken en gewoon door te gaan waar het gebleven was. Tegen The Saints werd dankzij doelpuntenmakers Kevin de Bruyne, Riyah Mahrez en Ilkay Gündogan duidelijk dat City die missie begrepen had. 

Te beginnen met De Bruyne, die na een kwartier spelen voor de openingstreffer zorgde. Hoewel de spelmaker altijd belangrijk is voor City, scoorde hij dit seizoen tot vandaag pas drie keer, waarvan twee penalty's. Met twee treffers werkte hij tegen Southampton aan dat gemiddelde. Mahrez, die City na een door Ward-Prowse benutte strafschop opnieuw op voorsprong schoot, scoorde eveneens twee keer. Het derde doelpunt werd gemaakt door Ilkay Gündogan, die daarmee alweer zijn tiende treffer maakte sinds de jaarwisseling. 

In de tweede helft waren Mahrez en De Bruyne beiden zoals gezegd opnieuw trefzeker, al was er ook een hoofdrol voor Phil Foden. De jonge middenvelder gaf de assist op beide doelpunten en ook hij werkte daarmee aan zijn statistieken (na vandaag zes goals en vijf assists). Al met al was het een makkelijke avond voor de ploeg van Pep Guardiola, die nog altijd op koers ligt om de zevende landstitel uit de clubhistorie bij te schrijven. Met nog negen wedstrijden te spelen is nummer achttien Fulham komend weekend de volgende ploeg die een poging gaat wagen om het slot van de Premier League nog enigszins spannend te maken. 

Premier League

gerelateerd