'Hamstra bij Ajax in beeld als rechterhand Overmars'

10 maart 2021, 21:24   Bijgewerkt: 10 maart 2021, 21:36

Gerry Hamstra gaat mogelijk aan de slag bij Ajax als rechterhand van technisch directeur Marc Overmars. Volgens het Algemeen Dagblad voerde de club al meerdere gesprekken met de 51-jarige Hamstra, die deze week nog vertrok bij sc Heerenveen. Een 'verschil van inzicht' met de clubleiding over de beperkingen op de transfermarkt werd door de Friese club als reden meegegeven.

Ook het AD weet van de verhalen, al worden de gesprekken met Ajax als directe aanleiding van de breuk genoemd. 'Door de breuk is Ajax de Friezen ook geen afkoopsom verschuldigd en zal Hamstra vermoedelijk spoedig zijn handtekening onder een meerjarige verbintenis zetten in de Johan Cruijff Arena', schreef de krant.

Hamstra moet bij Ajax de schakel worden tussen Overmars en de jeugdtak. Het is een functie die momenteel nog niet bestaat binnen de Amsterdamse organisatie. Het takenpakket van Hamstra zal voornamelijk op de academie gericht zijn. Daarbij wordt onder meer 'het sluiten van contract voor inkomende en begeerde jeugdspelers' genoemd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen