Heerenveen over Hamstra: "Had chiquer gemogen"

10 maart 2021, 23:53

SC Heerenveen-directeur Cees Roozemond heeft aangegeven zeer teleurgesteld te zijn over de manier waarop technisch manager Gerry Hamstra deze week is vertrokken. De club bracht naar buiten dat 'een verschil in inzicht met de clubleiding' de reden van het vertrek was, maar vandaag bleek dat gesprekken met Ajax de directe aanleiding waren. Roozemond vertelde daarop zijn kant van het verhaal.

Dat deed hij in gesprek met Voetbal International. "Ik gun Gerry dit van harte, maar de wijze waarop dit is gegaan, vinden we bijzonder teleurstellend en niet passen bij de relatie die we hadden", begon de directeur. Hij vermoedde dat Hamstra al langere tijd met een overstap naar Ajax bezig was. "We merkten aan van alles dat er bepaalde dingen speelden. Hij was met zijn hoofd niet meer bij de club zoals hij dat eerder wel was. Van alle kanten kregen we signalen, behalve van Gerry zelf. Dat vind ik heel erg jammer en ook niet zoals het hoort te gaan."

Lees ook: 'Hamstra bij Ajax in beeld als rechterhand Overmars'

Hoewel Roozemond het vertrek van Hamstra betreurt, wil hij de rol van de voormalig technisch manager niet groter maken dat het is. "Natuurlijk zijn aankopen als Dumfries en Ejuke uitstekend uitgepakt, maar dat heeft hij niet allemaal alleen gedaan. Tegenover die goede transfers staan ook gewoon spelers die niet geslaagd zijn. Ook dat hoort bij het vak van technisch manager. Laten we appels met appels vergelijken."

"Bovendien ben je als technisch manager natuurlijk voor meer verantwoordelijk dan alleen het transferbeleid", vervolgde Roozemond. "Als ik kijk naar het geringe aantal jeugdspelers dat hier de laatste jaren is doorgekomen, hebben we op dat vlak niet de stappen gemaakt die we hadden willen en moeten maken. Wat betreft doorgebroken talenten horen we inmiddels zelfs bij de laagste regionen van de hele Eredivisie. Ik vind dus dat er wel enige nuance gepast is bij de mate waarin hij hier succesvol is geweest."

Een punt waarop Roozemond en Hamstra botste was dat de technisch manager het beschikbare budget te klein vond. Ook daar was de directeur het niet mee eens. "We hebben dit seizoen zes miljoen beschikbaar gesteld om te investeren. Dat is niet niks en zeker niet voor een club als Heerenveen. Hij kon hier uitstekend werken, ook budgettair. Hij heeft er zelf voor gekozen om zich te oriënteren op een nieuwe stap. Dat is zijn goed recht en is hem ook zeer gegund, maar het had best iets chiquer gemogen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen