De vermoedelijke opstelling van Ajax tegen Young Boys

11 maart 2021, 07:36   Bijgewerkt: 7 april 2021, 16:22

Ajax speelt donderdagavond in de eigen Johan Cruijff ArenA de eerste wedstrijd tegen Young Boys in de achtste finale van de Europa League. Hoewel Erik ten Hag daags voor het heenduel hintte op een basisplaats voor Mohammed Kudus, vermoeden het Algemeen Dagblad en De Telegraaf dat de Ghanese alleskunner niet aan de aftrap zal verschijnen.

Kudus startte afgelopen weekend tegen FC Groningen (3-1) op het middenveld en maakte een uitstekende indruk op Ten Hag. "Hij deed precies wat we graag wilden zien", vertelde de trainer, die Kudus 'een heel logische optie' voor op het middenveld tegen Young Boys noemde. Niet de Ghanees, maar Edson Álvarez start vermoedelijk als controleur. Hij schuift een linie door en Jurriën Timber neemt zijn plek in het centrum van de verdediging over.

Maarten Stekelenburg is door de dopingschorsing van André Onana de logische keuze onder de lat en achterin zal Timber worden vergezeld door Devyne Rensch, Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico. Het middenveld bestaat naast Álvarez uit Davy Klaassen en Ryan Gravenberch, terwijl voorin Antony, Dusan Tadic en David Neres voor de doelpunten moeten zorgen.

Bij Ajax ontbreken naast Onana en Sébastien Haller ook Daley Blind en Noussair Mazraoui (beiden geblesseerd) in de selectie. Brian Brobbey is een twijfelgeval. De wedstrijd tussen Ajax en Young Boys gaat vanavond om 18.55 uur van start.

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Rensch, Timber, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Klaassen, Gravenberch; Antony, Tadic, Neres

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen