Guardiola is klaar met de VAR: "Ik snap er niets meer van"

11 maart 2021 – Manchester City-manager Pep Guardiola was na de wedstrijd tegen Southampton niet te spreken over een nieuw VAR-incident. Phil Foden werd in de eerste helft onderuit gehaald door doelman Alex McCarthy, maar kreeg hiervoor geen penalty. Guardiola was duidelijk gefrustreerd na afloop van de wedstrijd. Het was volgens de Spanjaard niet de eerste keer dat City de VAR niet aan zijn zijde had.

Guardiola is klaar met de VAR: "Ik snap er niets meer van"

"Het is ongelooflijk we geen penalty kregen", foeterde Guardiola. "Het gebeurt niet alleen vandaag. Bij die handsbal in de wedstrijd tegen Burnley ging het ook niet goed. En misschien wil de scheidsrechter ook nog wel uitleggen waarom die goal is afgekeurd tegen Tottenham. Ik snap er niets meer van. Voor dit soort problemen hebben we de VAR. Het is een lastige taak, maar het moet wel goed gaan."

Ook ging de manager in op het spel van de tegenpartij. "We speelden tegen een fantastisch team, ze (Southampton, red.) speelden echt fantastisch. Mijn complimenten gaan echt naar Southampton, het is een plezier om naar ze te kijken. Vandaag won Manchester City vooral door de kwaliteiten van de spelers en door het geld wat we uitgegeven hebben. Dat was het verschil."

Ten slotte blikte Guardiola vooruit op de resterende wedstrijden. Een kampioenschap lonkt voor de lichtblauwe kant van Manchester, maar de oefenmeester is nog wel op zijn hoede. "Nog negen wedstrijden te gaan. Het is moeilijk, maar dat is zo mooi aan de Premier League. Wedstrijden als deze maken de Premier League echt mooi. We staan staan bovenaan maar alsnog kan een tegenstander het ons enorm lastig maken, daar hou ik van." Manchester City staat momenteel met veertien punten bovenaan in de Premier League. Bij een overwinning van Manchester United kan dat aantal nog teruggebracht worden naar elf. 

Premier League

gerelateerd