Toekomst Ronaldo houdt gemoederen bezig: vertrekt hij bij Juve?

11 maart 2021, 15:00

De toekomst van Cristiano Ronaldo is na de uitschakeling van Juventus in de Champions League onderwerp van gesprek in Italië. De Portugese ster beschikt in Turijn over een contract dat nog een jaar doorloopt, maar het is nog maar de vraag of hij dat ook gaat uitdienen. Het Ronaldo-project van Juventus is mislukt, zo klinkt het sinds dinsdagavond.

Juventus betaalde drie jaar geleden honderd miljoen euro voor de komst van Ronaldo. De Italianen legden de Portugees vast in de hoop eindelijk weer de Champions League te winnen, maar dinsdag strandde Juventus alweer voor het tweede jaar op rij in de achtste finale. Het seizoen daarvoor vond de Oude Dame zijn Waterloo in de kwartfinale tegen Ajax.

Andrea Pirlo behoudt ondanks de vroege uitschakeling in de Champions League het vertrouwen van de clubleiding van Juventus en krijgt de ruimte om aan een nieuwe elftal te bouwen. Tuttosport schrijft dat de Oude Dame wil verjongen en het team om onder meer Matthijs de Ligt, Weston McKennie en Federico Chiesa heen wil bouwen. Ronaldo lijkt niet in die plannen te passen.

Volgens Cobolli Gigli, tussen 2006 en 2009 voorzitter van Juventus, was het aantrekken van Ronaldo één grote fout. "Hij is een groot kampioen, maar te duur. Juventus moet hem verkopen. Hij kost de club één miljoen euro per jaar", aldus de voormalig preses tegenover Radio Punto Nuovo.

Zelfs als Juventus komende zomer afscheid wil nemen van Ronaldo, dan is het nog maar de vraag of de aanvaller daadwerkelijk vertrekt. De Portugees strijkt in Turijn immers een salaris op dat weinig clubs hem kunnen bieden. En zeker in deze tijden van corona houden zelfs veel Europese grootmachten de hand op de knip.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen